4/13/2015

Die Wochenende in Goslar

Förra veckoslutet var vi alltså ute på liten resa igen med familjen, denna gång till Goslar riktigt invid bergsskedjan Harz som ligger delvis innanför vårt bundesland, dvs. Niedersachsen. Lyxigt nog hade jag ett eget ru, på hotellet vi bodde, vilket dessutom hade en spa avdelning! Detta betydde att utöver det andra programmet badade vi även bastu, simmade och försökte lära fyraåringen att simma.

Så som Lümeburg, är Goslar mycket gammal, och det finns många byggnader som har stått där sedan medeltiden. Kan inte komme över hur mysig den tyska arkitekturen är, det känns som om man traskar jämt i en gammal saga!





Vi anledde lite senare på fredagen, så lördagen började vi med en rundvandring i staden. Efter någon timme och tiotals knäppta bilder satt vi ner oss vid ett café och avnjöt den typiska Kaffe und Kuchen stunden med en bit kaka.


Eftersom vi befann oss vid roten av Harz besökte vi en gammal gruva i Rammelsberg. Felicia jag tänkte på dig då vi åkade i otroligt små och trånga stålvagnar ner in i berget. Där gällde det inte att vara klaustrofobisk inte.. 

Ja. Inne i dedär vagnarna satt vi sesådär sju personer i varje. Ihopdtängda i mörkret på små bänkar med huvuden lätt böjda.. brukar inte ha jobbig med trånga utrymmen men med denna upplevelse trippade jag nog på gränsen. 
Passligt obehagligt var förutom faktumet att vi stod inne i ett berg och inte har någonstans att ta vägen om någonting häner, var möglet som täckte varje yta.. uuusch



På söndagen satsade vi på att åka upp till toppen av Harz istället. Vi åkade till Brocken, vilket är toppen av hela bergskedjan på 1142m. Upp till toppen åkte vi med ett sött litet ånglok, men för att komma åt tågstationen var vi tvugna att gå en bit till fots genom naturparken. Den gamla granskogen hade på nåt sätt en mystisk stämning med sina jättelika stenblock täckta med grön mossa, kom rikigt att tänka på trollskogar från böcker man läst när man var liten!










Önskar att bilden vore lika vacker som utsikten var i verkligheten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti