10/05/2014

Berlin Bildbomb, del 1!

Hemma efter vekoslutet i Berlin!

Publicerar nu alla bra bilder från kameran, men mera bilder från telefonen kommer senare!
Kan inte säga annat än att jag har förälskat mig i staden. Kan inte riktigt lägga fingre på det, men stämningen är underbar. Tysklands huvudsad är en harmonisk blanding av modernt och historiskt. Det finns så mycket att se och uppleva, alla hittar nånting som faller dem i smaken. Det finns gamla byggnader, kyrkor, monument och museum, men också mändger av graffiti, shoppingmöjligheter, nattklubbar och modern konst. Helt underbart!

Tiden var knapp, så vi hann nästan bara med de typiska sevärdheterna och lite uteliv, nästa gång vill jag se resten utav vad staden har att erbjuda!

fredagen tog vi tåget som förde oss på två timmar direkt från Lüneburg till Berlin, och anlände åtta på kvällen. Efter förvirran på S-bahn och hjälp av lokalbefolkning lyckades vi orientera oss fram till vårt hostel som låg ett stenkast från centrum. Heart Of Gold Hostel, rekomenderar varmt! Efter check-in åkte vi ner till Brandenburger Tor, åt samt drack ett par en medan vi promenerade runt och undersökte omgivningen.

Lördagen var vår ända hela dag i staden. Under denna dag hann vi bla. besöka East Side Gallery, (en sträcka av Berlinmuren på fd. DDR:s sida fullmålad med olika sorters imponerande graffiti), riksdagshuset, Potsdamer (stadsdel), Holocaust memorial, Museum Insel (ö med fem olika museer) och Berliner Dom.
På dagen hade lunch i form av picknick. Eftersom vi saknade korköppnare till ölen var vi tvugna att improvisera. Resultatet var att vi lärde oss att de flesta tyskar kan öppna en glasflaska med en tändare, och att jag lärde mig öppna korkar med tänderna, behändigt.
På kvällen korkade vi lite alkohol på hostellet och styrde stegen omkring midnatt mot Berlins nattliv, vilket var jobbigare att lokalisera än vi trodde. I vår jakt på en lämplig nattklubb (utan kilometers köer eller dödligt höga inträdespriser) stötte vi på en grupp svenskar också! Känslan när man fick kommunisera på sitt eget modersmål efter en hel dag med knaglig tyska och otaliga gissningslekar om vad den andra menar.

Efter lördag natten drog vi ingen tidig väckning på precis, utan sov lite längre på söndagen. Trots att vi tog det semi-lungt på klubben tog det nog emot att stiga upp. Tåget tillbaka till Lüneburg åkte vi med redan lite före två, så vi hann inte med så mycket annat än checka ut, äta morgonmål och åka ner till Zoologisch Garten var vi kollade in Gedächtnis Kriche (bilder imorgon) och drack en kopp Starbucks.
Så gott som hela två timmars tågresan tillbaka satt vi på golvet i brist på sittplatser..

Riktigt lyckat veckoslut! Kommer definitivt att besöka Berlin igen under kommande året, kanske nästa gång med Felicia eller mina kära syster?

Fehrnseheturm

Brandenburger Tor 
Vid Alexanderplatz
Berlinmuren, East Side Gallery


Ett litet smakprov på den enorma mängden streetart i Berlin.
Reichstag 
Picnick (slash Mittagsessen) utanför riksdagshuset!
Ps. Momente när vi märkte att ölen var alkoholfri! :'D
Jag och mitt resesällskap! I slutändan blev det bara jag, Daniel och Diana
Holocaust Memorial. En fläck på två hehtar i centrum täckt av höga stenrektangulärer i raka rader.
Gjort till minne av judarna som miste livet under andra världskriget. 
Der Dom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti